Βιογραφικό

thumbnail (1)Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1978. Είμαι Ψυχολόγος, απόφοιτος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τμήμα Ψυχολογίας και απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από την σχολή Φιλοσοφική Παιδαγωγική Ψυχολογίας.Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού προγράμματος στην Κλινική-Συμβουλευτική Ψυχολογία του LaSalle University, US, και έχω ειδίκευση στο Γνωσιακό Αναλυτικό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας και στη Σχεσιακή Θεραπεία, ενώ έχω λάβει εκπαίδευση και στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική προσέγγιση. Έχω εκπαιδευτεί σε Ψυχομετρικά τεστ εφήβων και ενηλίκων (16PF-MMPI-2) καθώς και στη Νευροψυχολογική αξιολόγηση ηλικιωμένων.

Είμαι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου (αρ. πρωτ. 24309/07) και Τακτικό Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων. Έχω αναγνωριστεί ως Κλινικο μέλος-Ομαδικός Ψυχοθεραπευτής από το International Board for Certification of Group Psychotherapists (AGPA-CGP member) και μέλος της Διεθνούς ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας (International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy), ανταποκρινόμενος στα υψηλά στάνταρ που τίθενται.

 

Είμαι συνεργάτης και τακτικό μέλος του Ινστιτούτου Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (Διδάσκων και Κλινικός Επόπτης στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης στη Σχεσιακή και Ομαδική Ψυχοθεραπεία) και διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στο Παγκράτι, δουλεύοντας θεραπευτικά με εφήβους, ενήλικες και ηλικιωμένους, ζευγάρια και οικογένειες. Στα πλαίσια συνεργασίας με το ΙΣΟΨ διδάσκω στο Διατμηματικό πρόγραμμα εισαγωγής στη Θεωρία & Πράξη της Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας και στο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία κατά το πρότυπο του I. Yalom στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο. Ενδεικτικά κάποια από τα μαθήματα τα οποία έχω διδάξει στο πλαίσιο εκπαίδευσης νεων επαγγελματιών ψυχικής υγείας είναι :

 • Ψυχοδυναμική προσέγγιση αγχωδών διαταραχών
 • Έναρξη ομαδικής θεραπείας
 • Προκλήσεις νέων θεραπευτών
 • Ψυχοθεραπεία ηλικιωμένων
 • Η "νεκρή" μάνα
 • Η τεχνική του ελεύθερου συνειρμού, η εξέλιξη από την κλασική στη σχεσιακή ψυχανάλυση
 • Ο "νεκρός" πατέρας
 • A hateful borderline patient and the holding environment (Slochower,1992)
 • Barriers to Intimacy: An object relations perspective (Alperin,2001)
 • Clinical Implications of attachment theory (Eagle,2003)
 • Object relations theories and the developmental tilt (Mitchell,1984)

Στα πλαίσια πρακτικής άσκησης και εθελοντισμού έχω εργαστεί στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, τμήμα οξέων περιστατικών βραχείας νοσηλείας «Ευεργετών», στο Κοινωνικό Κέντρο Πρόληψης για το Παιδί και την Οικογένειά του, στο Α.Θ.Π. «Ανάδυση» του Κ.Ε.Θ.Ε.Α. και στο ΚΕ.ΠΕ.Π «Ο Άγιος Δημήτριος».  Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία με ειδικότητα Ψυχολόγου ως λειτουργός του θεσμού Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας του Στρατού Ξηράς και εργάστηκα στη Μ.Φ.Η. Άκτιος.

Συνεχίζω να εκπαιδεύομαι διαρκώς και να συμμετέχω σε σεμινάρια με τους πιο έγκριτους φορείς ψυχοθεραπείας στη διεθνή κοινότητα (αναλυτικά κατεβάστε εδώ). Στο πλαίσιο συνεργασίας με το Ι.Σ.Ο.Ψ. έχω συμμετάσχει ως ομιλητής σε σειρά εργαστηρίων στον Ιανό, με θέματα όπως "Η ερμηνεία ονείρων στο άτομο, την δυάδα και το γκρουπ σύμφωνα με τη Σχεσιακή Ψυχανάλυση" και "Όταν ο έρωτας συνάντησε τον θάνατο και ο Irvin Yalom τη Σχεσιακή Ψυχανάλυση".

Δέχομαι κατόπιν ραντεβού.

*Χρειάζεται να τονιστεί πως ο όρος «Ψυχοθεραπευτής» δεν υφίσταται ως αυτόνομη επαγγελματική κατηγορία-τουλάχιστον στην Ελλάδα. Χρησιμοποιείται εδώ κατά αναλογία, με σκοπό να περιγράψει την αντίστοιχη ειδίκευση σε συγκεκριμένα ψυχοθεραπευτικά μοντέλα και σε καμιά περίπτωση δεν αποσκοπεί στο να υποθάλψει το επάγγελμα του ψυχολόγου ούτε ανταγωνιστικά προς άλλους συναδέλφους-ψυχολόγους.