Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1978. Είμαι Ψυχολόγος, απόφοιτος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τμήμα Ψυχολογίας και απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από την σχολή Φιλοσοφική Παιδαγωγική Ψυχολογίας.Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού προγράμματος στην Κλινική-Συμβουλευτική Ψυχολογία του LaSalle University, US, και είμαι εκπαιδευμένος στην Σχεσιακή Ψυχανάλυση (Tampa Bay Institute for Psychoanalytic Studies-US),στο Γνωσιακό Αναλυτικό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας και στη Σχεσιακή Θεραπεία, στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία κατά το πρότυπο της διαπροσωπικής διάδρασης του I. Yalom, ενώ έχω λάβει εκπαίδευση και στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική προσέγγιση.

Είμαι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου (αρ. πρωτ. 24309/07) και Τακτικό Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων. Έχω αναγνωριστεί ως Ομαδικός Ψυχοθεραπευτής από το International Board for Certification of Group Psychotherapists (AGPA member) και μέλος της Διεθνούς ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας (International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy).

Είμαι συνεργάτης και τακτικό μέλος του Ινστιτούτου Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας -Διδάσκων και Κλινικός Επόπτης στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης στη Σχεσιακή και Ομαδική Ψυχοθεραπεία και διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στο Παγκράτι, δουλεύοντας θεραπευτικά με εφήβους, ενήλικες και ηλικιωμένους, ζευγάρια και οικογένειες.

Στα πλαίσια συνεργασίας με το ΙΣΟΨ διδάσκω στο Διατμηματικό πρόγραμμα εισαγωγής στη Θεωρία & Πράξη της Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας και στο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία κατά το πρότυπο του I. Yalom στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο. Ενδεικτικά κάποια από τα μαθήματα τα οποία έχω διδάξει στο πλαίσιο εκπαίδευσης νεων επαγγελματιών ψυχικής υγείας είναι :

 • Ψυχοδυναμική προσέγγιση αγχωδών διαταραχών
 • Έναρξη ομαδικής θεραπείας
 • Προκλήσεις νέων θεραπευτών
 • Ψυχοθεραπεία ηλικιωμένων
 • Η “νεκρή” μάνα
 • Η τεχνική του ελεύθερου συνειρμού, η εξέλιξη από την κλασική στη σχεσιακή ψυχανάλυση
 • Ο “νεκρός” πατέρας
 • A hateful borderline patient and the holding environment (Slochower,1992)
 • Barriers to Intimacy: An object relations perspective (Alperin,2001)
 • Clinical Implications of attachment theory (Eagle,2003)
 • Object relations theories and the developmental tilt (Mitchell,1984)

Συνεχίζω να εκπαιδεύομαι διαρκώς και να συμμετέχω σε σεμινάρια με έγκριτους φορείς ψυχοθεραπείας στη διεθνή κοινότητα (αναλυτικά κατεβάστε εδώ). Στο πλαίσιο συνεργασίας με το Ι.Σ.Ο.Ψ. έχω συμμετάσχει ως ομιλητής σε σειρά εργαστηρίων στον Ιανό, με θέματα όπως “Η ερμηνεία ονείρων στο άτομο, την δυάδα και το γκρουπ σύμφωνα με τη Σχεσιακή Ψυχανάλυση” και “Όταν ο έρωτας συνάντησε τον θάνατο και ο Irvin Yalom τη Σχεσιακή Ψυχανάλυση”.

Δέχομαι κατόπιν ραντεβού.

*Χρειάζεται να τονιστεί πως ο όρος «Ψυχοθεραπευτής» δεν υφίσταται ως αυτόνομη επαγγελματική κατηγορία-τουλάχιστον στην Ελλάδα. Χρησιμοποιείται εδώ κατά αναλογία, με σκοπό να περιγράψει την αντίστοιχη ειδίκευση σε συγκεκριμένα ψυχοθεραπευτικά μοντέλα και σε καμιά περίπτωση δεν αποσκοπεί στο να υποθάλψει το επάγγελμα του ψυχολόγου ούτε ανταγωνιστικά προς άλλους συναδέλφους-ψυχολόγους.