Συχνά ο στόχος της ψυχοθεραπείας δε συνίσταται στην ανακούφιση κάποιου επώδυνου σύμπτωματος, όπως μπορεί να είναι το έντονο άγχος, αλλά μπορεί να είναι μια μοναδική ευκαιρία να καταλάβει κάποιος βαθύτερα τον εαυτό του, γεγονός που θα εγκαθιδρύσει μέσα του το συναίσθημα της ασφάλειας και της σταθερότητας, σε μια εποχή όπου άλλοτε σταθερές κοινωνικές αξίες όπως η εργασία, η οικογένεια, η φιλία βρίσκονται σε διαρκή κρίση και αμφισβήτηση.

Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας «τυφλά» σημεία μέσα τους, τα οποία δεν έτυχαν κατάλληλης ανάλυσης και επεξεργασίας, σημεία τα οποία τους αναγκάζουν να παλινδρομούν σε παλιότερες περιόδους της ζωής τους, να επαναβιώνουν δυσάρεστα συναισθήματα και καταστάσεις. Πρόκειται για στοιχεία της προσωπικότητας του καθενός, στα οποία δε δίνεται επαρκής σημασία στην καθημερινότητα και απωθούνται από τη σφαίρα του συνειδητού. Εφόσον όμως τα στοιχεία αυτά μπορέσουν να αναδυθούν και να γίνουν αντικείμενο διερεύνησης, γίνεται αντιληπτό πόσο μπορούν και επηρεάζουν τη διάθεση, τον τρόπο σκέψης, τις σχέσεις και την κοσμοθεωρία του καθενός.

Η ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία μπορεί να σου προσφέρει το κατάλληλο πλαίσιο και τον απαραίτητο χώρο μέσα στο οποίο θα έχεις τη δυνατότητα και θα σε ενθαρρύνω να μιλάς ελεύθερα, να μαθαίνεις να παρατηρείς τον τρόπο σκέψης και τα μοτίβα των σχέσεων σου, να εξερευνάς και να ερμηνεύεις τα όνειρα και τις φαντασιώσεις σου. Κάθε άνθρωπος είναι εκ φύσεως προικισμένος με αυτές τις δυνατότητες, αλλά ο σύγχρονος τρόπος ζωής καθημερινά θέτει εμπόδια και συνεχείς προκλήσεις, με αποτέλεσμα συχνά να χάνεται η αίσθηση της προσωπικής αξίας και της μοναδικότητας του καθενός. Μέσα από την ψυχοθεραπεία θα διερευνήσουμε τα συναισθήματα σου, τις σκέψεις σου, τη συμπεριφορά σου και τον τρόπο που σχετίζεσαι με τους άλλους και μαζί μου, ούτως ώστε να καταλάβεις καλύτερα τον εαυτό σου, τις αξίες σου, τα πιστεύω σου και τους στόχους της ζωής σου. Η ψυχοθεραπεία είναι μια οριοθετημένη σχέση μέσα στην οποία μπορούμε να εξερευνήσουμε βαθύτερα ερωτήματα που μπορεί να σε απασχολούν, τις αξίες και τα ιδανικά σου, τα συναισθήματα σου, από την αγάπη ως το μίσος, με σεβασμό σε οτιδήποτε μπορεί να έχει επηρεάσει τη ζωή σου ως τώρα, αλλά ταυτόχρονα με ελπίδα και πεποίθηση για ένα πιθανό, διαφορετικό και καλύτερο μέλλον.  Προσωπικά θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικής ανάπτυξης του καθενός το να μπορεί να μοιράζεται την δική του αξία, την επίγνωση και τις ικανότητες που έχει αποκτήσει με τους άλλους. Με την έννοια αυτή καμια διαδικασία αυτογνωσίας και αυτο-ανάπτυξης δε συμβαίνει στην απομόνωση ή στη μοναξιά, αλλά αντίθετα συνιστά εξ ορισμού μια διαδικασία που προϋποθέτει το μοίρασμα και τη συνεργασία με άλλους.

Καθώς ερχόμαστε σε επαφή και αναγνωρίζουμε τον πραγματικό εαυτό μας, αποκτάμε γνώση του ποιοι πραγματικά είμαστε, γινόμαστε ικανότεροι να διαχειριζόμαστε δύσκολες προκλήσεις στο παρόν και να σκεφτόμαστε το μέλλον μας με ρεαλισμό και αισιοδοξία.